Olen Timo Furuholm, 34-vuotias kahden pienen lapsen isä ja entinen jalkapalloilija. Nykyään toimin Turun kunnanvaltuutettuna ja olen myös kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen. Opiskelen sosiaalitieteitä Turun yliopistossa. Olen syntynyt Porissa, mutta muutin Turkuun 17-vuotiaana. Aurajoen rannalta olen löytänyt itselleni mainion kotikaupungin, jossa liikun pyörällä ympärivuotisesti. Asuin vuosina 2012-2016 Saksassa, Düsseldorfin ja Hallen kaupungeissa.

Olen omistautunut jalkapallolle tähän astisessa elämässäni, mutta samalla olen ehtinyt puntaroida paljon kentän ulkopuolisia asioita. Tarkemmin ajateltuna minussa kyti pitkään halu vaikuttaa asioihin. Eriarvoistuminen, huoli hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, rasismi ja ilmastonmuutos ovat asioita, joihin haluan tarttua.

Pandemian iskiessä Suomeen monet yhteiskunnalliset ja sosiaaliset ongelmat ovat nousseet entistä näkyvämmin pinnalle. Etenkin lapset ja nuoret ovat kokeneet valtavia muutoksia ja sosiaalista etääntymistä etäkoulun vuoksi sekä monien harrastusten ja julkisten palveluiden sulkeuduttua. Koronaviruksen vaikutuksia lapsiin ja nuoriin on mahdotonta vielä täysin arvioida. Suurin huoli herää syrjäytymisvaarassa olevista ja erityistä huomiota tarvitsevista lapsista ja nuorista, joille on jatkossa tarjottava nykyistä paremmin tukea. Heidän oikeutensa unelmoida ja toteuttaa itseään tulee turvata tulevaisuuden poliittisessa päätöksenteossa.

Olemme tilanteessa, jossa kestävistä ratkaisuista pitää tulla kiinteä osa elämäntapaamme. Poliittisessa päätöksenteossa on otettava entistä enemmän huomioon ekologisuus. On luotava asuinympäristöjä, missä kestävät valinnat ovat mutkattomia ja kaikkien ulottuvilla. Tulevaisuuden liikkuminen on tehtävä pienemmillä päästöillä, mutta silti sujuvasti ja turvallisesti.

Olen ammatissani saanut toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Joukkueurheilun vaatimuksiin kuuluu suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää ja arvostaa erilaisuutta. Vastaavaa ajattelutapaa vaaditaan myös monikulttuurisessa yhteiskunnassamme. Nykypäivän julkisessa keskustelussa esiintyvä rasismi ja viha on vaarallinen suuntaus. Meidän tehtävämme on osoittaa, ettei kyseiselle ilmiölle ole tilaa Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa.

Olen nyt toiminut 4 kuukautta kuntapolitiikassa ja olen saanut oivan mahdollisuuden tutustua kuntatason päätöksentekoon sekä kehittyä poliitikkona. Uudet haasteet ovat kiehtovia ja uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa politiikan saralla, toki sen päättää lopulta äänestäjät. Siksi päätin lähteä myös ehdolle vuoden 2022 aluevaaleihin, jossa päätetään isoista asioista. Sote-uudistus on 20 miljardin euron mahdollisuus yhdenvertaistaa ja kehittää sosiaali- ja terveyshuollon palveluita. Haluan olla mukana siinä matkassa!

Minusta kirjoitettua voit lukea täältä.

Tukijaksi voi liittyä täältä.