Minä


Olen Timo Furuholm, 33-vuotias ammattijalkapalloilija ja kahden pienen lapsen isä. Aloitin sosiaalitieteiden yliopisto-opinnot viime syksynä. Olen syntynyt Porissa, mutta muutin Turkuun 17-vuotiaana. Aurajoen rannalta olen löytänyt itselleni mainion kotikaupungin, jossa liikun pyörällä ympärivuotisesti. Asuin vuosina 2012-2016 Saksassa, Düsseldorfin ja Hallen kaupungeissa.

Olen omistautunut jalkapallolle tähän astisessa elämässäni, mutta samalla olen ehtinyt puntaroida paljon kentän ulkopuolisia asioita. Tarkemmin ajateltuna minussa on pitkään kytenyt halu vaikuttaa asioihin. Eriarvoistuminen, huoli hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, rasismi ja ilmastonmuutos ovat asioita, joihin haluan tarttua.

Pandemian iskiessä Suomeen monet yhteiskunnalliset ja sosiaaliset ongelmat ovat nousseet entistä näkyvämmin pinnalle. Etenkin lapset ja nuoret ovat kokeneet valtavia muutoksia ja sosiaalista etääntymistä etäkoulun vuoksi sekä monien harrastusten ja julkisten palveluiden sulkeuduttua. Koronaviruksen vaikutuksia lapsiin ja nuoriin on mahdotonta vielä täysin arvioida. Suurin huoli herää syrjäytymisvaarassa olevista ja erityistä huomiota tarvitsevista lapsista ja nuorista, joille on jatkossa tarjottava nykyistä paremmin tukea. Heidän oikeutensa unelmoida ja toteuttaa itseään tulee turvata tulevaisuuden poliittisessa päätöksenteossa.

Olemme tilanteessa, jossa kestävistä ratkaisuista pitää tulla kiinteä osa elämäntapaamme. Poliittisessa päätöksenteossa on otettava entistä enemmän huomioon ekologisuus. On luotava asuinympäristöjä, missä kestävät valinnat ovat mutkattomia ja kaikkien ulottuvilla. Tulevaisuuden liikkuminen on tehtävä pienemmillä päästöillä, mutta silti sujuvasti ja turvallisesti.

Olen ammatissani saanut toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Joukkueurheilun vaatimuksiin kuuluu suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää ja arvostaa erilaisuutta. Vastaavaa ajattelutapaa vaaditaan myös monikulttuurisessa yhteiskunnassamme. Nykypäivän julkisessa keskustelussa esiintyvä rasismi ja viha on vaarallinen suuntaus. Meidän tehtävämme on osoittaa, ettei kyseiselle ilmiölle ole tilaa Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa.

Pystynkö ihmettelyn ja puntaroinnin sijaan edistämään näitä tärkeitä asioita? Päätin ottaa selvää mahdollisuuksistani. Asetun ehdolle Turun kuntavaaleihin 2021 Vasemmistoliiton ehdokkaana. Haluan osallistua tulevaisuuden Turun rakentamiseen, joka on kaikille tasa-arvoinen ja ympäristöä suojeleva.

Haluan auttaa Turun lapsia ja nuoria saavuttamaan unelmiaan. Jokaiselle heistä on tarjottava reilu mahdollisuus.


Vaaliteemani löytyvät täältä.

Minusta kirjoitettua voit lukea täältä.

Tukijaksi voi liittyä täällä.