Minä image
Olen Timo Furuholm, 35-vuotias kahden pienen lapsen isä ja entinen jalkapalloilija Turusta. Nykyään toimin sekä kaupungin- että aluevaltuutettuna. Näiden lisäksi istun Turussa kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella lasten ja nuorten palveluiden lautakunnassa. Politiikan ulkopuolella opiskelen sosiaalitieteitä Turun yliopistossa. Olen syntynyt Porissa, mutta muuttanut Turkuun 17-vuotiaana. Aurajoen rannalta olen löytänyt itselleni mainion kotikaupungin, jossa liikun pyörällä ympärivuotisesti ja vierailen tiuhaan kirjastoissa. Vuosina 2012-2016 asuin Saksassa, Düsseldorfin ja Hallen kaupungeissa.

Vaikka olen omistautunut jalkapallolle valtavan osan elämästäni, niin samalla olen ehtinyt puntaroimaan paljon kentän ulkopuolisia asioita. Tarkemmin ajateltuna minussa on kytenyt aina halu vaikuttaa asioihin. Muun muassa eriarvoistuminen, hyvinvointivaltion tulevaisuus, ihmisoikeudet ja ilmastonmuutos ovat asioita, joihin haluan vaikuttaa.

Toimiva yhteiskunta rakentuu luottamukselle ja mahdollisuuksille. Luottamukselle siitä, että vaikeina hetkinä tukea ja apua on tarjolla. Luottamukselle siitä, että hyvinvointivaltion kulmakivet, kuten julkiset palvelut ja sosiaaliturva, toimivat laadukkaasti. Mahdollisuus osallistua ja olla osa yhteiskuntaa on jokaisen oikeus.

Olemme eläneet viime vuodet erilaisten kriisien puristuksessa. Pandemia iski yllättäen, mutta kovaa ja sen seuraukset vaikuttavat edelleen koko yhteiskuntaan. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan haastoi turvallisuuspoliittisen ajattelumme. Sodan jatkuessa Euroopassa yhteiskuntaamme koettelee kasvava inflaatio sekä energiakriisi. Nämä osuvat meihin kaikkiin, mutta satuttavat eniten pienituloisia ihmisiä. Syntyneitä uhkakuvia on torjuttava kohdistamalla apua ja helpostusta sinne, missä vaikeudet ovat suurimmat.

Elämme murrosta myös ilmastotoimien suhteen. Kestävistä ratkaisuista on tultava kiinteämpi osa elämäntapaamme. Poliittisessa päätöksenteossa on otettava entistä enemmän huomioon ekologisuus. On luotava yhteiskuntaa, joissa kestävät valinnat ovat mutkattomia ja kaikkien ulottuvilla. Tulevaisuuden liikkuminen on tehtävä pienemmillä päästöillä, mutta silti sujuvasti ja turvallisesti. Energiapolitiikassa on kiiruhdettava kohti entistä kestävämpiä ratkaisuja. Kiireestä huolimatta siirtymän on tapahduttava oikeudenmukaisesti.

Urheilu-urani johdosta olen saanut toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Joukkueurheilun vaatimuksiin kuuluu suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää ja arvostaa erilaisuutta. Vastaavaa ajattelutapaa vaaditaan myös monikulttuurisessa yhteiskunnassamme. Nykypäivän julkisessa keskustelussa esiintyvä rasismi ja viha on vaarallinen suuntaus, eritysesti sen juurtuessa yhteiskuntaamme. Meidän tehtävämme onkin pysäyttää tällainen kehitys.

Olen nyt toiminut reilun vuoden poliitikkona ja halu kehittyä, ottaa uusia haasteita vastaan, on edelleen vahvasti läsnä. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa päätöksenteolle ja äänestäjilleni - ihan eduskunnassa asti. Siksi päätin lähteä ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin, jossa päätetään minkälaista Suomea me tulevaisuudessa rakennamme. Minun rakennuspalikkani ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja ekologisuus!

Minusta kirjoitettua voit lukea täältä.

Tukijaksi voi liittyä täältä.