Minä
Olen Timo Furuholm, 34-vuotias kahden pienen lapsen isä ja entinen jalkapalloilija Turusta. Nykyään toimin sekä kaupungin- että aluevaltuutettuna. Näiden lisäksi istun Turussa kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella lasten ja nuorten palveluiden lautakunnassa. Politiikan ulkopuolella opiskelen sosiaalitieteitä Turun yliopistossa. Olen syntynyt Porissa, mutta muuttanut Turkuun 17-vuotiaana. Aurajoen rannalta olen löytänyt itselleni mainion kotikaupungin, jossa liikun pyörällä ympärivuotisesti ja vierailen tiuhaan kirjastoissa. Vuosina 2012-2016 asuin Saksassa, Düsseldorfin ja Hallen kaupungeissa.

Vaikka olen omistautunut jalkapallolle tähän astisessa elämässäni, niin samalla olen ehtinyt puntaroimaan paljon kentän ulkopuolisia asioita. Tarkemmin ajateltuna minussa on kytenyt aina halu vaikuttaa asioihin. Muun muassa eriarvoistuminen, huoli hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, rasismi ja ilmastonmuutos ovat asioita, joihin haluan vaikuttaa. Toimiva yhteiskunta rakentuu luottamukselle. Luottamukselle siitä, että vaikeina hetkinä tukea ja apua on tarjolla. Luottamukselle siitä, että tietyt yhteiskunnan kulmakivet, kuten kasvatus ja koulutus sekä sote-palvelut, ovat laadukkaita ja tasa-arvoisia. Hyvinvointivaltio on jatkossakin mahdollinen vain ja ainoastaan solidaarisen ajattelun kautta.

Olemme eläneet viime vuodet erilaisten kriisien puristuksessa. Pandemia iski yllättäen, mutta kovaa ja sen seuraukset vaikuttavat edelleen koko yhteiskuntaan. Näiden ongelmien tunnistaminen ja korjaaminen on välttämätöntä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan haastoi turvallisuuspoliittisen ajattelumme. Sen myötä liityimme Natoon. Normaalioloissa etäiseltä tuntuva ratkaisu oli tässä tilanteessa välttämätön muiden vaihtoehtojen puuttuessa. Sodan jatkuessa Euroopassa yhteiskuntaamme koettelee kasvava inflaatio sekä energiakriisi. Nämä osuvat meihin kaikkiin, mutta satuttavat eniten pienituloisia ihmisiä. Näitä uhkakuvia on torjuttava kohdistamalla apua ja helpostusta sinne, missä vaikeudet ovat suurimmat. Oli kysymys sitten lapsiperheistä tai eläkeläisistä, mielenterveydestä tai liikkumattomuudesta, on meidän etsittävä ratkaisuja haasteisiin.

Olemme myös tilanteessa, jossa kestävistä ratkaisuista pitää tulla kiinteä osa elämäntapaamme. Poliittisessa päätöksenteossa on otettava entistä enemmän huomioon ekologisuus. On luotava asuinympäristöjä, missä kestävät valinnat ovat mutkattomia ja kaikkien ulottuvilla. Tulevaisuuden liikkuminen on tehtävä pienemmillä päästöillä, mutta silti sujuvasti ja turvallisesti. Energiapolitiikassa on kiiruhdettava kohti entistä kestävämpia ratkaisuja. Siirtymän on tapahduttava oikeudenmukaisesti.

Olen pitkin elämääni saanut toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Joukkueurheilun vaatimuksiin kuuluu suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää ja arvostaa erilaisuutta. Vastaavaa ajattelutapaa vaaditaan myös monikulttuurisessa yhteiskunnassamme. Nykypäivän julkisessa keskustelussa esiintyvä rasismi ja viha on vaarallinen suuntaus, joka johtaa tai on jo johtanutkin rasismin ja vihapuheen normalisoitumiseen. Meidän tehtävämme on pysäyttää tällainen kehitys.

Olen nyt toiminut reilun vuoden poliitikkona ja halu kehittyä, ottaa uusia haasteita vastaan, on edelleen vahvasti läsnä. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa päätöksenteolle ja äänestäjilleni - ihan eduskunnassa asti. Siksi päätin lähteä myös ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin, jossa päätetään minkälaista Suomea me tulevaisuudessa rakennamme. Minun rakennuspalikkani ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja ekologisuus!

Minusta kirjoitettua voit lukea täältä.

Tukijaksi voi liittyä täältä.