13 Jan
Aluevaaleissa on kyse oikeudenmukaisuudesta

Paljon kysellään edelleen sen perään, että mistä näissä tulevissa aluevaaleissa on oikein kysymys?

Näissä vaaleissa on kysymys meille kaikille todella tärkeistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Ja erityisesti siitä, että kenellä meistä on mahdollisuus noihin laadukkaisiin palveluihin. Asia on niin iso ja merkittävä, että siitä voisi keskustella loputtomiin.

Isommassa kuvassa kysymys on siis oikeudenmukaisuudesta - tasa-arvosta. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa hoitoon pääseminen ja avun saaminen ei voi olla kiinni ihmisen tuloista tai ongelman laadusta. Oikeudenmukainen yhteiskunta ei erottele, vaan auttaa ja huolehtii.

Ja nyt oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo tarvitsee tuekseen tekoja, jotta korjaamme esimerkiksi lastensuojeluun, mielenterveyteen, vanhustenhoitoon, terveyskeskuksiin ja työntekijöiden hyvinvointiin liittyviä haasteita.

Näitä samoja ongelmia ei ole kunnissa pystytty korjaamaan ja odotukset ovat kovat, kun sote-palvelut järjestää tulevaisuudessa kuntien sijasta hyvinvointialue. Ehkä nyt, kun Varsinais-Suomen kokoiset leveät hartiat saapuu, nämä kriittiset asiat saadaan kuntoon.

Vasemmistoliitto on sitoutunut siihen, että tulevilla hyvinvointialueilla sote-palveluiden suunta käännetään kohti tasa-arvoa - esteitä hyvinvoinnin edestä kaadetaan. Toki samaa työtä Vasemmistoliitto on tehnyt jo pitkään valtuustoissa ympäri Suomen.

Olen sitoutunut samoihin tavoitteisiin ja siksi olen ehdolla tulevissa vaaleissa. Minua voi äänestää Varsinais-Suomessa numerolla 27. Haluan olla mukana taistelemassa parempien palveluiden puolesta. Lähden ensisijaisesti ajatuksesta, että tämä uudistus on mahdollisuus.

Edessä on historialliset vaalit ja kukapa ei haluaisi olla mukana tekemässä historiaa. Nämä vaalit kaipaavat myös äänestäjiä ja heidän aktiivisuuttaan - eli teitä kaikkia.

Ennakkoäänestys 12. - 18.1.

Vaalipäivä 23.1.

Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivustolla.