02 Dec
Ehdolla aluevaaleissa!

On taas vaalien aika!

Mitkä vaalit?

23.1.2022 on edessä aluevaalit, joista voi käyttää myös nimeä sotevaalit. Ja mitäs niissä sitten äänestetään?Niissä valitaan päättäjät tuleville hyvinvointialueille, jotka ovat osa sote-uudistusta. Vaalien tuloksen myötä syntyy aluevaltuusto, joka päättää näiden hyvinvointialueiden sote-palveluista sekä pelastustoimesta. 

Sote-uudistus?

Sote-uudistus on valtava kokonaisuus, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät kunnilta näille hyvinvointialueille. Tavoitteena on parantaa ihmisten peruspalveluja – eli entistä toimivammat, yhdenvertaisemmat ja saavutettavammat palvelut kaikille suomalaisille. Samalla pyritään hillitsemään kustannuksia, turvaamaan ammattitaitoisen työvoiman saanti ja vastaamaan syntyvyyden laskun sekä ikääntymisen tuomiin haasteisiin. Kaiken tämän lopputuloksena suomalaisten terveys- ja hyvinvointierojen on kavennuttava. 

Miksi olen ehdolla?

Olen ehdolla, koska kyseessä on todella tärkeät vaalit ja haluan olla mukana päättämässä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen suunnasta. Olen jo kuntapolitiikassa huomannut ja erityisesti ihmisiltä henkilökohtaisesti kuullut, kuinka vaikeaa välttämättömiä sosiaali- ja terveyspalveluja on paikoittain saada. Terveyskeskukseen on tulevaisuudessa päästävä nopeammin – jonossa odottelemalla ongelmat helposti kasaantuvat. Olen myös hyvin huolestunut sote-alan ammattilaisten työhyvinvoinnista. Mikäli emme pysty sitä tulevaisuudessa parantamaan, on meidän mahdotonta pitää, ja löytää uusia, työntekijöitä tällä tärkeällä alalla.Matala kynnys ja ennaltaehkäisy nousevat usein esiin, kun puhutaan sote-palveluista ja tulevasta uudistuksesta. Minulle ne tarkoittavat muun muassa matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja ja varhaisessa vaiheessa toimivia laadukkaita perhepalveluita. Esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvointi on riippuvainen nopeasta reagoinnista ja avun oikea-aikaisuudesta. Oppilashuollon laatu ei saa kärsiä uudistuksen myötä.

Tätä ja kaikkea muuta on luvassa, kun kampanja hiljalleen lähtee käyntiin. Kukaan ehdokkaista ei ole ennen ollut mukana aluevaaleissa, joten edessä on mielenkiintoinen reissu kohti vaalipäivää.

Jos tuli fiilis, että haluat olla mukana mun matkassa kohti sotevaaleja, niin tervetuloa jengiin!

Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivustolla.