07 Jun
Pyöräilystä

Yksi syy miksi olen ehdolla tulevissa kuntavaaleissa on pyöräily. Se on minulle ympärivuotinen liikkumismuoto - iso osa elämäntapaani. 

Olen pyöräillyt pitkään Turun katuja sinne sun tänne. Noiden kilometrien aikana olen tehnyt paljon havaintoja. Turku on kompakti ja kaunis paikka pyörällä liikkumiseen, mutta se on myös erittäin turvaton ja haastava.

Pyöräily on päästötöntä ja kansanterveyttä parantavaa. Se siis pystyy vastaamaan liikkumattomuuden aiheuttamiin haasteisiin ja tukee Turun ilmastotavoitteita. Näiden lisäksi se saa hymyn huulille ja mielen rauhoittumaan. 

Pyöräilystä puhutaan paljon. Erityisesti koronan aikana sen suosio on kasvanut valtavasti. Puheiden lisäksi tarvitaan tekoja ja sinnikästä vaikuttamista, jotta tulevaisuudessa liikennekulttuurimme tunnistaa pyöräilyn osana sitä.

Turku tarvitsee pyöräteitä, jotka ovat selkeästi eroteltu muusta liikenteestä - esimerkiksi tasoerottelulla ja huomiovärillä. Selkeälle ja kattavalle pyöräilyverkolle on myös tilausta, se liikuttaisi pyöräilijöitä vaivattomasti ympäri Turkua. Lisäksi on monta muuta pyöräilyyn liittyvää seikkaa, jotka kaipaavat huomiota. 

Pyöräilyn kulkutapaosuus kasvaa tulevaisuudessa. Sen tueksi tarvitaan liikennekulttuuri, jossa pyöräilijä ei ole näkymätön muille liikkujille. Tällainen kulttuuri syntyy, kun pyöräilyinfraan panostetaan.

Osana vaalikampanjaa allekirjoitin Turun Polkupyöräilijöiden (Turpo ry) kuntavaaliteesit. Suosittelen samaa muillekin ehdokkaille.Teesit löytyvät täältä: https://pyoravaalit.fi/turku/

Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivustolla.