14 Mar
Valtuustoaloite: Polkupyöräetu kaupungin henkilöstölle

Turku haluaa olla aktiivinen, hyvinvoiva ja ekologisesti kestävä kaupunki. Pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattaminen kuuluu niihin toimenpiteisiin, joista edellä mainittu kaupunki syntyy. Tämän tavoitteen toteutumisen saavuttamiseksi kaupungin on toimittava kaikin puolin esimerkkinä.

Työnantajan on mahdollista tarjota työntekijöilleen työsuhdepyöräedun, joka on verovapaata tuloa 1200 euroon saakka. Pyöräedun kautta työntekijä säästää rahaa pyörän hankinnassa. Pyöräetu tarjotaan useimmiten palkanosana.

Esimerkiksi Pieksämäen kaupunki on ottanut kyseisen edun käyttöön. Siellä etu tarjotaan työntekijöille leasing-sopimuksena, jossa vakuutus, huolto ja palautus hoidetaan leasing-yhtiön ja työntekijän välillä suoraan. Sopimuksesta riippuen työntekijällä on myös mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen sopimuksen päätyttyä.

Henkilöstön kannustaminen aktiiviseen liikkumiseen parantaa työntekijöiden hyvinvointia ja vähentää parhaassa tapauksessa sairauspoissaoloja. Kyseessä olisi tietenkin myös konkreettinen ilmastoteko. Polkupyöräedun tarjoaminen henkilöstölle kasvattaisi Turun imagoa vastuullisena kaupunkina ja parempana työnantajana.

Esitän, että Turun kaupunki selvittää mahdollisuuden ottaa henkilökunnalleen käyttöön polkupyöräedun.

Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivustolla.